Word jij onze nieuwe lesgever?

Presenteer jij graag voor een groep en wil je sportorganisaties helpen bij het in de praktijk brengen van hun integriteitsbeleid? Stel je dan nu kandidaat als lesgever bij het Centrum Ethiek in de Sport.

Vormingen

Als Centrum Ethiek in de Sport, een door de Vlaamse Overheid erkende kennisorganisatie, organiseren we verschillende vormingen over de aanpak van grensoverschrijdend gedrag in sport voor zowel sportclubs, sportfederaties als sportfaciliteiten (vb. zwembaden). Met deze vormingen reiken we handvaten aan om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, te herkennen en aan te pakken indien het zich voordoet. Het aantal aanvragen voor vormingen stijgt ieder jaar. Daarom zoeken we enthousiaste lesgevers die af en toe hun avond of weekenddag willen besteden aan het geven van een vorming. We zoeken lesgevers voor de vorming Sport met Grenzen en Aan de slag als club-API binnen jouw sportclub.

Profiel lesgevers

Herken je je in één of meerdere eigenschappen, dan ben jij wellicht de persoon die we zoeken:

  • Op een enthousiaste en motiverende manier kunnen presenteren
  • Graag werken met groepen
  • Ervaring in sport als trainer, aanspreekpersoon integriteit (API), bestuurder, sporter, …
  • Ervaring met platformen zoals Zoom, Microsoft Teams, …
  • Interesse in ethische thema’s
  • Bekend zijn met het Sensoa Vlaggensysteem en Grenswijs is een meerwaarde, maar geen vereiste
  • Gemotiveerd om bij te leren en je regelmatig bij te scholen
  • Een achtergrond binnen Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen (bachelor/master) of Sportpsychologie of ervaring als Aanspreekpunt Integriteit in een sportfederatie of vertrouwenspersoon zijn zeker een meerwaarde, maar geen vereiste om lesgever te worden.

Train-de-trainer

Om lesgever te worden bij het Centrum Ethiek in de Sport dien je een train-de-trainer te volgen zodat je de juiste bagage hebt om als lesgever aan de slag te gaan. De train-de-trainer zal live doorgaan in Gent en duurt een volledige dag. De datum wordt nog bepaald (april 2024).

Vergoeding lesgevers

Onze lesgevers krijgen een vergoeding van 50 euro/lesuur. Wanneer de vorming op locatie doorgaat, ontvang je ook een vergoeding voor je verplaatsing. De meeste vormingen duren 2 tot 3u. Je kan als lesgever factureren als zelfstandige of via verenigingswerk artikel 17 tewerkgesteld worden.

Je kandidaat stellen?

Stuur je CV en korte motivatiebrief ten laatste op vrijdag 9 maart naar an@ethischsporten.be.

Heb je vragen? Neem dan contact op via an@ethischsporten.be of +32 456 41 86 73.