Wij Pestvrij

‘Wij Pestvrij’ bestaat uit een gratis toolkit waarmee elke jeugdvereniging of sportclub zelf aan de slag kan. Met onze handleiding, bouwstenen en bijhorende poster bouw je in minimaal 5 uur een eigen antipestbeleid uit.

Wat zit er in de toolkit:

  • Een handleiding
  • Tien bouwstenen vol goede praktijken, tips, acties en checklists
  • Een poster om jullie antipestbeleid bekend te maken

Download de toolkit via wijpestvrij.be.

‘Wij Pestvrij’ is ook een wedstrijd waarmee je een begeleid traject en sport- en spelmateriaal kan winnen om de toolkit te implementeren. Dat is een prijs ter waarde van €1.250 euro. De winnaars van de wedstrijd werken hun antipestbeleid samen met ons uit in 5 sessies. Stel je dus zeker al kandidaat met je sportclub! Dit kan nog tot 20 december.

‘Wij Pestvrij’ is een creatie van Centrum Ethiek in de Sport en Tumult, met de steun van Vlaanderen, het Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, Alles over Pesten en MateriaalMagazijn.

Inspirerende voorbeelden uit clubs gezocht!

Werkt jouw sportclub actief aan een pestvrij clubbeleid en hebben jullie een inspirerend voorbeeld van een actie die jullie doen? Wij zoeken clubs die willen meewerken aan een filmpje voor een sociale media campagne van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten.

Heb je interesse? Neem contact op met an@ethischsporten.be.