Week tegen Pesten

Van 10 tot en met 18 februari is het terug zover: de Vlaamse Week tegen Pesten, een initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Wij doen mee! Jullie ook?

Bestel dan snel ons Doeboek Time-Out tegen Pesten voor jonge sporters van 10 tot 12 jaar!

Kijk op kieskleurtegenpesten.be/wij-doen-mee en ontdek wat de partners van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten aan te bieden hebben om samen een vuist te maken tegen pesten! Vergeet je acties niet te delen met #weektegenpesten en #kieskleurtegenpesten!

Wil je graag meer informatie over hoe je pesten in je sportclub kan voorkomen en aanpakken? Volg dan ons webinar op maandag 13 februari. Inschrijven doe je hier.

STIP-IT: maak jouw stippenlijn

Dit jaar is ook de STIP-IT campagne terug en grootser dan ooit! We roepen sportclubs en sportorganisaties op om massaal mee te doen.

Hoe doe je dat? Zet 4 stippen op je hand en ga naast elkaar op één lijn staan. Reik elkaar de gestipte hand. Ziezo, nu heb je een stippenlijn!

Maak een video van die stippenlijn en verspreid die via sociale media met de tekst “Wij trekken de lijn tegen pesten” en #stipit en #hiertrekkenwijdelijntegenpesten. Post het zeker ook op www.stip-it.be.

Samen met collega’s uit het Huis van de Sport gaven we alvast het goede voorbeeld!

Maak kans op een gratis vorming ‘Time Out tegen Pesten’

ALLESoverPESTEN schenkt tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten 10 gratis vormingen uit het aanbod van zijn partners van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, waaronder ook onze Time Out tegen Pesten vorming voor de sportsector.

Wil jullie sportorganisatie kans maken? Surf dan voor 19 februari 2023 naar ALLESoverPESTEN.be/vormingen, kies jullie vorming en motiveer op het wedstrijdformulier waarom jullie één van de 10 gelukkige winnaars zouden moeten zijn. Na de Vlaamse Week tegen Pesten worden alle inzendingen bekeken en op basis van de ingezonden motivaties 10 winnaars gekozen. Deze 10 gelukkige winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Veel succes!

Meer informatie over pesten vind je op allesoverpesten.be

Ken jij ALLESoverPESTEN.be? Deze informatiesite van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, waarvan Centrum Ethiek in de Sport partner is, bundelt bestaande, betrouwbare informatie en biedt hulp aan kinderen & jongeren, ouders en iedereen die met kinderen & jongeren omgaat, om pesten te voorkomen en aan te pakken. Je vindt er naast antwoorden op de meest gestelde vragen over pesten, een aanbod van vormingen, cijfers en zelfscans ook praktische wegwijzers over wat je kan doen en wie je kan helpen bij een pestsituatie. ALLES over PESTEN wordt uitgewerkt door de vzw Kies Kleur tegen Pesten in opdracht van Benjamin Dalle, Vlaams Minister van Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding.