Vooruitblik: Week van de Official 2022

Van 1 tot 9 oktober organiseert de Vlaamse Sportfederatie opnieuw de Week van de Official. Omdat het cruciaal blijft om officials: zowel scheidsrechters, juryleden als resultaatopnemers in de schijnwerpers te zetten zullen we ook dit jaar ons steentje bijdragen aan deze themaweek.

Officials houden van hun vak omdat ze zo bij de sport betrokken én sociaal actief zijn. Het gebrek aan respect maakt echter dat zij sneller stoppen of dat potentiële officials nooit uit de startblokken schieten. Het belang van respect voor officials is dan ook enorm groot.

Daarom gaan we dit jaar aan de slag met het woord RESPECT. Gedurende 7 dagen komt er elke dag één algemene tip aan bod binnen een thema dat past in RESPECT en die kan helpen om het respect voor officials te vergroten. Voor de sportfederaties en sportclubs zijn er elke dag nog enkele specifieke tips met links naar goede praktijken.

Throwback: Vorig jaar organiseerden we samen met de Vlaamse Sportfederatie een panelgesprek rond discriminatie in het kader van de Week van de Official. De samenvatting van het panelgesprek vind je hier.