Vlaamse Week tegen Pesten 2023

In februari is het opnieuw zo ver: dan organiseert het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten de Vlaamse Week tegen Pesten. Dit jaar loopt de week van vrijdag 10 februari tot en met vrijdag 17 februari. Sportclubs kunnen naar aanleiding van deze week ook deelnemen aan de wedstrijd www.wijpestvrij.be en een antipestpakket ter waarde van 1250 euro winnen.

De Vlaamse Week tegen Pesten is een ideaal moment om jouw engagement als sportorganisatie rond pesten in de verf te plaatsen. Maak een statement tegen pesten en doe mee aan de acties georganiseerd door het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Hou in januari zeker onze kanalen in de gaten voor meer informatie!

Wil je meer informatie over hoe je pesten kan voorkomen en aanpakken in jouw sportclub? Je vindt heel wat informatie op www.allesoverpesten.be. Op de Dag van de Trainer op zaterdag 10 december organiseren we ook de workshop Time Out tegen Pesten en gaan we dieper in op het aanpakken van pesten.

Wij Pestvrij

Samen met Tumult organiseren we een wedstrijd voor sportclubs en jeugdverenigingen. Als sportclub kan je een antipestpakket winnen ter waarde van 1250 euro. Het antipestpakket bestaat uit:

  • 5 begeleide workshops (min. 2 uur) t.w.v. 1.000 euro
  • Een bon voor 250 euro aan spelmateriaal
  • Last-but-not-least: een sterk onderbouwd antipestbeleid voor de toekomst

Interesse? Je kan inschrijven via www.wijpestvrij.be door een leuke motivatie te schrijven waarom jouw sportclub dit antipestpakket graag wil winnen. De wedstrijd loopt tot en met 21 december en winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten.