SPORTOUDERS TOOLBOX

Sportouders: speelse gespreksstarter voor trainers en ouders

Met deze interactieve toolbox maak je het thema sportouders in de sportclub bespreekbaar voor zowel ouders als trainers. Om kinderen zich optimaal te laten amuseren en ontwikkelen in de sportclub is het belangrijk dat trainers en ouders elkaar goed begrijpen. En dat begint bij een goed gesprek.

Daarom zitten er in deze box 20 situatiekaarten recht uit de praktijk, herkenbaar en laagdrempelig. De ideale aanleiding om in gesprek te gaan en elkaars perspectieven te leren kennen. Wat denkt de trainer hiervan? En wat de ouder? Wat is voor de ene belangrijk? Wat kan voor de andere een oplossing zijn? De box bestaat uit 10 stellingenkaarten en 10 situatiekaarten.

De toolbox kan je nu bestellen in onze webshop.

Je kan ook de bijscholing rond de toolbox hier aanvragen.

De online infosessie rond de toolbox en de bijscholing kan je hier bekijken.

Om jullie te helpen om aan de slag te gaan met de toolbox voorzien we ook een korte online train-de-trainer. Aan de hand van vier korte filmpjes ontdek je hoe je de toolbox binnen jouw sportclub kan gebruiken. Klik op de afbeelding van de video die je wil bekijken. Om zelf aan de slag te gaan in jouw sportclub kan je ook gebruik maken van onze presentatie, die vind je hier.

     

   

 

 

Deze tool behoort tot het thema: Fair play

Fair play betekent zowel spelen volgens de regels van de sport, als volgens de waarden en normen (ethos) van de sport. Eerlijk spelen betekent dat je het spel juist speelt (volgens de regels), en het goed speelt (volgens de waarden van de sport). Soms wordt het eerste ook formele fair play genoemd, en het tweede de informele fair play. Denk aan rugby, waar niemand zou aanvaarden dat een speler zich opzettelijk zou laten vallen. Of aan tennis, waar je de tegenstander niet afleidt terwijl die zich concentreert voor de opslag. Of voetbal, waar je stopt met spelen als een tegenstander zich heeft geblesseerd.