Doeboek Time-Out tegen Pesten

Het doeboek ‘Time-Out tegen Pesten’ wil sportende kinderen van 10 tot 12 jaar helpen om te praten over pesten en om te reageren wanneer ze pestgedrag zien. Olympisch kampioene Nina Derwael en parkouratleet en Ketnetheld Nico Vanhole zijn de fiere TOP-coaches van het doeboek. Hun stripfiguren begeleiden de kinderen doorheen de oefeningen en tips. In het doeboek vind je leuke stripverhalen, nuttige tips, sportieve oefeningen, gezonde recepten, een zoekplaat en een sportief ganzenbord. Sommige activiteiten kan het kind alleen doen, andere spelletjes zijn bedoeld om samen met teamgenoten, ouders of vrienden te spelen.

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor jonge sporters in je sportclub, federatie of gemeente? Het doeboek is ideaal: het staat niet alleen boordevol leuke spelletjes en strips maar bevat ook heel wat nuttige en leerrijke tips! Het doeboek is perfect als cadeau voor je 10- tot 12-jarigen leden, voor deelnemers aan wedstrijden, sportkampen of stages, als Sinterklaas- of eindejaarsgeschenk of om uit te delen tijdens de jaarlijkse Week tegen Pesten in februari.

Je kan het doeboek hier bestellen.

Wist je dat?

Wij engageren ons voor kwaliteitsvolle jeugdinformatie. Samen met de andere WAT WAT-partners werken we zo aan informatie waarmee kinderen en jongeren keuzes kunnen maken en hun identiteit op een positieve manier ontwikkelen. Meer info.

Deze tool behoort tot het thema: Grensoverschrijdend gedrag

Wat doe je als een trainer zijn sporters laat doortrainen met een blessure? Hoe reageer je als er zich pestgedrag voordoet binnen je sportgroep? Wat als een atleet een eetstoornis ontwikkelt door de vele opmerkingen van de coaches over zijn/haar gewicht? Hoe reageer je als een sporter foto’s heeft genomen van de meisjes onder de douche?

Uit onderzoek (2014) blijkt dat 13% van de bevraagde volwassenen in hun kindertijd minstens één ervaring hadden met fysiek grensoverschrijdend gedrag in een sportomgeving. 39% kreeg minstens één keer te maken met psychisch grensoverschrijdend gedrag en 17% met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Binnen de topsportcontext liggen de cijfers nog hoger. Deze cijfers tonen aan dat het belangrijk is om preventief in te zetten op de aanpak van grensoverschrijdend gedrag en daarnaast dit ook tijdig te herkennen om erger te voorkomen.