Checklist sportouders

Deze zelfscan helpt je sportclub om het ouderbeleid in kaart te brengen. De checklist omvat kleine en grote acties om de band met ouders te versterken.

Het is niet de bedoeling dat je als club elke actie kan afvinken. Hopelijk is de lijst wel inspirerend. Misschien ontdek je hier acties die de club nu nog niet doet, maar die wel nuttig kunnen zijn.

Wil je meer weten? De achterliggende visie op ouderlijke betrokkenheid in de sport vind je in het ‘Advies Ouderbetrokkenheid’.

Ben je op zoek naar promotiemateriaal? Dan vind je hier posters die enkele goede afspraken tussen club en ouder in de kijker zetten.

Vind je nog niet wat je zoekt of heb je nog vragen rond dit thema? Dan kan je altijd contact opnemen via info@ethischsporten.be.

Deze tool behoort tot het thema: Fair play

Fair play betekent zowel spelen volgens de regels van de sport, als volgens de waarden en normen (ethos) van de sport. Eerlijk spelen betekent dat je het spel juist speelt (volgens de regels), en het goed speelt (volgens de waarden van de sport). Soms wordt het eerste ook formele fair play genoemd, en het tweede de informele fair play. Denk aan rugby, waar niemand zou aanvaarden dat een speler zich opzettelijk zou laten vallen. Of aan tennis, waar je de tegenstander niet afleidt terwijl die zich concentreert voor de opslag. Of voetbal, waar je stopt met spelen als een tegenstander zich heeft geblesseerd.