Doe de genderscan

Gender is een hot topic. Ook in de sport komt er steeds meer aandacht voor dit thema. Het gaat dan zowel over meer meisjes en vrouwen in de sport, het tegengaan van seksisme en discriminatie en de inclusie van gender- en seksediverse personen in de sport (trans personen, non-binaire personen, intersekse personen).

Om sportorganisaties te ondersteunen om met dit thema aan de slag te gaan ontwikkelden we een laagdrempelige genderscan. Aan de hand van 30 vragen over 5 verschillende thema’s (6 vragen per thema) kan je jouw beleid en werking rond gender evalueren. Je ontvangt onmiddellijk concrete tips & tricks om mee aan de slag te gaan. Doe de genderscan!

Samen met Netwerk Lokaal Sportbeleid organiseren we een infosessie over de genderscan op 29 november. Schrijf je snel in.

 

Enkele sportorganisaties hebben de genderscan al getest. Hun reacties:

  • De genderscan is snel ingevuld en alles is begrijpelijk uitgelegd. In de rapporten zitten telkens nuttige links naar tools/info over ‘hoe beter doen’. Je kan de rapporten allemaal samen downloaden met 1 klik, dat zorgt voor gebruiksgemak. Positief is ook de mogelijkheid om eigen good practices te delen.
  • Zeer gebruiksvriendelijk en duidelijk. Inhoudelijk vind ik het zeer goede feedback en bruikbare tips.