Save the dates: weken tegen pesten

Elk school- en werkjaar is er een grote campagne tegen pesten. Het blijft nodig! In 2023-2024 organiseren we de Week tegen Pesten voor het laatst in het voorjaar: van 2 t.e.m. 9 februari 2024. Vanaf 2024-2025 verplaatsen we onze campagne – samen met Stip-it van Ketnet, MNM en Radio2 naar september. Zo kunnen we samen vanaf het begin van het werkjaar voor scholen, sportclubs, jeugdbewegingen en jeugdhulp inzetten op een jaar lang tegen pesten.

  • 2023-2024: Vlaamse Week tegen Pesten van 2 t.e.m. 9 februari 2024
  • 2024-2025: Start van onze vernieuwde campagne ‘Een Jaar Lang Tegen Pesten’ in september 2024 i.s.m. Stip-it van Ketnet, MNM en Radio2: meer info volgt spoedig

Er zal vanaf 2024-2025 dus geen Week tegen Pesten in februari meer zijn, maar in september geven we samen de aftrap van Een Jaar Lang Tegen Pesten!

Veelgestelde vragen

  • Waarom deze aanpassing?

Net als vele scholen, verenigingen en jeugdhulp willen we vanuit het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten en VRT nog meer het signaal geven dat een campagneweek maar een beginpunt is. Pesten voorkomen en aanpakken, dat is iets waar je een jaar lang in investeert, samen met kinderen, jongeren, leerkrachten, begeleiders, ouders, … Dat belangrijke signaal geven we graag aan het begin van het school- en werkjaar!

  • Komt er nieuw materiaal van Stip It, Ketnet, MNM, Radio 2 tijdens de Week van 2 t.e.m. 9 februari 2024?

Neen, er zal geen nieuw lied of dans zijn voor deze Week. Bij VRT bereiden ze zich al volop voor om samen in september 2024 een knallende start te geven aan een jaar lang tegen pesten.

  • Wat mogen jullie wél verwachten voor de Vlaamse Week tegen Pesten in februari?

Zoals alle jaren zal het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten en al haar partners ervoor zorgen dat ook dit jaar, deze 19de editie van de Vlaamse Week tegen Pesten, in februari gevierd kan worden voor alle inspanningen die jullie en wij leveren om pesten minder kans te geven! Hou dus onze website en sociale media goed in de gaten en zet alvast 2 t.e.m. 9 februari in jullie agenda’s! We laten samen horen dat pesten echt niet kan!