Project Impact op het Hoofd: what’s in it for me?

Vorige week kwamen de projectpartners en deelnemende sportfederaties voor een laatste keer samen als afsluiter van het Impact op het Hoofd project.

Er werd teruggeblikt naar de afgelopen twee jaren en de toekomst. De projectrealisaties blijven uiteraard beschikbaar. Laten we even samen kijken wat jij uit dit project kan halen!

1) Handleidingen

Help! Hoe herken ik een hersenschudding?

Sporthervatting na een hersenschudding.

Als eerste: twee handleidingen waarmee je laagdrempelig aan de slag kan in de sportclub. De eerste tool helpt je om als sporter, trainer, vrijwilliger, ouder… een mogelijke hersenschudding in te schatten. De tweede helpt je om als sporter of begeleider in te schatten hoe je sporten kan hervatten na een hersenschudding.

2) E-Learning

Naast de handleidingen die je kan gebruiken als er een impact op het hoofd is gebeurd, is er ook een e-learning om je preventief bij te scholen. Deze e-learning is geschikt voor sporters, trainers, begeleiders… Met of zonder voorkennis.
De e-learning biedt informatie over een impact op het hoofd, het herkennen van een hersenschudding en de sporthervatting en test tussendoor jouw kennis.

3) Getuigenissen van topsporters en videomateriaal

Voor het project vertelden drie topsporters over hun ervaringen met een hersenschudding of hoofdletsel. Ook is er heel wat audiovisueel materiaal ter beschikking dat kan gebruikt worden om te sensibiliseren.

Zoals je ziet is er heel wat gerealiseerd tijdens het project. Voor vragen of meer info kan je steeds terecht op www.impactophethoofd.be of bij fran@vechtsportplatform.be