Project Impact op het Hoofd: afsluiter van het eerste projectjaar.

Donderdag 17 november sloot het Impact op het Hoofd project zijn eerste projectjaar af met heel wat van de betrokken sportfederaties aanwezig. Het Centrum Ethiek in de Sport neemt in dit project een ondersteunende en adviserende rol op en is zeer trots op de eerste resultaten van het project. Zo konden we de sensibiliseringsvideo die dankzij het project is ontwikkeld met zowel de projectpartners als de sportsector delen. In de video komen heel wat sporten aan bod waar sporters laten zien dat zij hun hoofdbescherming dragen bij het sporten. Sport slim, bescherm je hoofd!

Maar ook in 2023 heeft dit project nog heel wat te bieden. Hulptools rond het herkennen van een mogelijke hersenschudding na een impact op het hoofd zullen breed gepubliceerd en verspreid worden. Deze hulptools zijn bedoeld om de vele geëngageerde mensen in sportclubs bij te staan wanneer zij moeten inschatten of een impact op het hoofd mogelijks een hersenschudding kan zijn. Ook de psychologische gevolgen van een impact op het hoofd zal verder onder de aandacht worden gebracht in het komende projectjaar.

Wij kijken er naar uit om ook in 2023 aan de slag te gaan als adviserend partner. We danken de andere partners alvast voor hun vele inspanningen in het eerste projectjaar, niet in het minst het Risicovechtsportplatform en Gezond Sporten Vlaanderen.

Wens je meer informatie over het project? Dan kan je terecht op www.impactophethoofd.be.

Bekijk zeker eens het tabblad ‘realisaties’ waar alle tools te vinden zijn.