Officiële lancering van het Safe Sport Allies+ project

Vorige week kwamen we samen in Brussel voor de officiële start van een boeiend nieuw project rond integriteit in de sport. Dit project bouwt verder op het eerdere Safe Sport Allies programma waarin waarin we omstandersopleidingen ontwikkelden. In het nieuwe project willen we een uitgebreid safeguarding opleidingsprogramma installeren binnen het Belgische elite jeugdvoetbal.

Het doel van het project is om te onderzoeken of en hoe het Safe Sport Allies+ omstanderprogramma pesterijen en misbruik in het Belgische jeugdvoetbal kan voorkomen. We hopen dat de bevindingen van dit onderzoek zullen helpen om pestgedrag en misbruik in de sport niet alleen aan te pakken maar ook te voorkomen.

Dit project is mogelijk dankzij de steun van de Oak Foundation. In de komende vier jaar zullen we uitgebreid samenwerken met de volgende partners:

  • Projectleiders: Thomas More, UGent, Centrum Ethiek in de Sport
  • Projectpartners: Koninklijke Belgische Voetbalbond, Pro League, Voetbal Vlaanderen, Sport Vlaanderen, ACFF, ADEPS, Matter of focus

Voor het Centrum Ethiek in de Sport volgt Brecht dit project op. Heb je vragen? Neem dan contact op met brecht@ethischsporten.be.