Nieuwe vorming: uitwisselingsmoment voor club-API’s

Als federatie of lokaal bestuur kan je vanaf nu een uitwisselingsmoment voor club-API’s aanvragen via onze partner, de Vlaamse Sportfederatie. Tijdens dit uitwisselingsmoment gaan club-API’s in gesprek met collega club-API’s over enkele afgehandelde cases uit het verleden. Het uitwisselingsmoment wordt begeleid door een casemanager van het Centrum Ethiek in de Sport en heeft als belangrijkste doelstelling om ervaringen uit te wisselen en te leren van elkaar binnen een vertrouwelijk en discreet kader. Daarnaast is er ook ruimte om dieper in te gaan op specifieke preventieve beleidsmaatregelen (vb. opvragen uittreksel strafregister) of bepaalde vaardigheden die club-API’s nodig hebben (vb. voeren van een herstelgesprek).

Het Centrum Ethiek in de Sport zal dit uitwisselingsmoment steeds in samenspraak met de aanvrager vormgeven. Dit uitwisselingsmoment richt zich specifiek naar club-API’s die de basisopleiding voor club-API’s succesvol hebben afgerond.

Nieuwsgierig?

Op dinsdag 13 september organiseren we een online uitwisselingsmoment voor club-API’s. Meer informatie en de inschrijflink vind je hier.

Vormingen najaar 2022

Wil je als federatie of lokaal bestuur graag een vorming over een ethisch thema organiseren? Ontdek ons aanbod hier. Voor de doelgroep sportclubbestuurders en club-API’s werken we samen met de Vlaamse Sportfederatie. Wil je eerder een vorming voor trainers organiseren? Dan bekijken we jouw vraag samen met de Vlaamse Trainersschool (VTS Plus).

We organiseren zelf ook een aantal vormingen voor federatie-API’s, sportdienst-API’s, sportclubbestuurders, club-API’s, trainers en andere sportactoren. Het open vormingsaanbod vind je steeds terug in de kalender.