Nieuwe infographic over gokken in de sport(club)

In samenwerking met VAD, het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen, maakten we een infographic over Gokken in de Sport(club).

Gebaseerd op recent onderzoek

Deze infographic is gebaseerd op een onderzoek uit 2019 door de Universiteit van Gent en VAD over het gokgedrag bij leden van sportclubs en de normalisering van gokken in Vlaamse sportclubs en sluit verder aan bij de gloednieuwe factsheet van Sport Vlaanderen in het kader van datzelfde onderzoek.

Bij dat onderzoek werden 817 Vlaamse sportclubleden, ouder dan 16 jaar, bevraagd over hun gokgedrag. Indien we de resultaten van dit onderzoek vergelijken met eerder onderzoek van Sciensano naar gokgedrag bij de algemene bevolking is het opmerkelijk vast te stellen dat sportclubleden meer dan 5 keer vaker deel nemen aan sportweddenschappen dan de algemene bevolking en tegelijk 10 keer meer kans lopen op risicovol gokken!

Extra info en downloads

Wil je meer informatie over dit onderwerp en/of het onderzoek grondiger bekijken, bekijk dan de pagina de sportclub als ideale setting voor gokpreventie en dit onderzoeksrapport.

Wil je weten wat jij als sportclub kan doen? Check dan zeker de factsheet Gokken in de Sport van Sport Vlaanderen met o.a. praktische tips en tricks voor sportclubs!

Wist je dat we sinds begin dit jaar al onze infographics voor jou hebben verzameld op één centrale plaats. Bekijk ze allemaal.

Je kan de infographic over gokken ook downloaden als pdf.