Symposium Grensoverschrijdend gedrag in de sport: nieuwe cijfers uit Vlaanderen en Europa

Wanneer 17 november 2021 9u - 12u30

Prijs €60 - €60

Locatie Gent

Organisatie ICES ism Universiteit Antwerpen

Vijf jaar geleden verscheen het eerste onderzoek naar de omvang van grensoverschrijdend gedrag in de Vlaamse sport. De Vlaamse sportsector reageerde en werkte een integriteitsbeleid uit, dat in een stroomversnelling kwam door enkele sprekende getuigenissen van seksueel en psychisch misbruik. Waar staan we vandaag? Wat vertellen sporters ons?

Het Europese project CASES (Child Abuse in Sport: European Statistics) bevroeg meer dan 10.000 sporters uit zes Europese landen, waaronder 1.472 Vlamingen. Voor het eerst krijgen we nu zicht op de omvang van psychisch, fysiek en seksueel grensoverschrijdend gedrag in de Europese sport en kunnen we de Vlaamse cijfers vergelijken met enkele buurlanden. De nieuwe cijfers bieden ons de kans om de voortgang sinds 2016 te evalueren en dienen als benchmark voor verdere ontwikkelingen van het integriteitsbeleid.

Zijn we op goede weg? Kom luisteren en mee debatteren over integriteit en grensoverschrijdend gedrag in de Vlaamse sportwereld.

De kostprijs is €60.

Belangrijk

We zullen dit evenement organiseren volgens de huidige Covid regelgeving en maken gebruik van het zogenaamde “Covid Safe Ticket”. Daardoor hoef je geen mondmasker te dragen en hoef je ook geen 1,5 meter afstand te houden in de zaal waar het symposium plaatsvindt. In de gangen van het sporthotel is het echter verplicht een mondmasker te dragen (om bijvoorbeeld gebruik te maken van het toilet). Graag hiermee dus rekening houden.