Tweedaagse basisopleiding Federatie-API/ Sportdienst-API

Wanneer 06 maart 2023 09:30 - 16:00

Prijs gratis

Locatie Antwerpen

Organisatie Centrum Ethiek in de Sport

Om grensoverschrijdend gedrag in de sport een halt te roepen organiseert ICES in samenspraak met Sport Vlaanderen opleidingsdagen voor Aanspreekpersonen Integriteit van sportfederaties en sportdiensten. In het voorjaar van 2023 gaat de tweedaagse opleiding door op maandag 6 en 13 maart in het Syntragebouw te Antwerpen-Berchem (9u30-16u00).

In de opleiding komen volgende aspecten aan bod: het profiel en de rol van de federatie-API/ sportdienst-API, een model van handelingsprotocol om juiste stappen te zetten bij cases, het grenswijssysteem als methodiek om grensoverschrijdend gedrag goed in te schatten en communicatievaardigheden. In eerste instantie zijn de opleidingsdagen bedoeld voor API’s van federaties en sportdiensten. Andere geïnteresseerden zijn ook welkom. Indien je niet verbonden bent aan een erkende Vlaamse sportfederatie, gelieve te mailen naar vorming@ethischsporten.be. Stel jezelf kort even voor en leg uit waarom je wil deelnemen.

Voor club-API’s is er een kortere opleiding en kan je de ‘Sport met grenzen’ en ‘Aan de slag als club-API’ vorming volgen. Bekijk het opleidingsaanbod voor sportclubs via onze kalender op www.ethischsporten.be.

Als je de twee dagen volledig hebt gevolgd, krijg je na afloop een certificaat van de opleiding.

Prijs

Gratis voor erkende Vlaamse sportfederaties.
Indien je geen erkende Vlaamse Sportfederatie bent, neem contact op met vorming@ethischsporten.be voor meer info over de prijs (excl. 21% btw).

Programma
Dag 1
• Welzijn & grensoverschrijdend gedrag in sport
• Vlaggensysteem Sport & Grenswijs
• De rol van de API, profilering en werkdocumenten

Dag 2
• Handelingsprotocol voor incidenten
• Strafwet & tuchtrecht
• Gesprekstechnieken

Er wordt doorheen de opleiding koffie & water voorzien. ‘s Middags bieden we een broodjeslunch aan.

 Locatie & Data
API dag 1 te Antwerpen-Berchem op maandag 6 maart 2023
API dag 2 te Antwerpen Berchem op maandag 13 maart 2023

Vragen?
Mail naar vorming@ethischsporten.be