Gelijkheid in de sport: EQUIP

In oktober werd het Europese EQUIP project afgesloten met een congres in Lissabon. Meer dan 100 deelnemers namen deel aan interactieve sessies zoals een ‘Walk of Privilege’ en een ‘Human Library’. Wij waren partner in het project, net zoals het BOIC en verschillende partners uit 6 Europese landen. In Lissabon waren ook de Koninklijke Belgische Hockeybond en de Koninklijke Belgische Voetbalbond uitgenodigd om hun ervaringen te delen.

Het EQUIP project behandelde verschillende aspecten van ongelijkheid zoals gender, seksuele oriëntatie, etniciteit, socio-economische status en fysieke mogelijkheden.

In het kader van het project werden niet alleen federaties en clubs in de verschillende betrokken landen begeleid om te werken aan meer gelijkheid maar werden ook enkele tools ontwikkeld. Zo zorgt een gids voor een overzicht van het beleid rond gelijkheid in Europa en o.a. België, zijn goede voorbeelden verzameld en werd een handig actieplan ontwikkeld dat je steeds kan aanpassen aan de eigen context. Ontdek alle tools en ga aan de slag!

Over het EQUIP Project

Het EQUIP Project (Equip for Equality in Practice) ging in 2021 van start. Het project had als doel om bestaande goede praktijken rond inclusie uit te wisselen en toe te passen in de sportsector. Dit project werd gecoördineerd door ENGSO, samen met 9 partners van 6 Europese landen. Het project werd gecofinancierd door het Erasmus+ Sport Programma van de Europese Unie.

Meer info kan je terugvinden op de website van het project.