Gelijkheid en inclusie in de sport: twee nieuwe publicaties

Wil jouw sportorganisatie werk maken van meer gelijkheid in de sport? Bekijk dan zeker de twee nieuwe publicaties die we in het kader van het Europese project EQUIP mee opmaakten.

Ontdek het beleid en goede voorbeelden

Het eerste document, de ‘Index of Top Policies and Practices’, verzamelt het beleid rond gelijkheid en inclusie in Europa en in elk van de deelnemende landen (België, Griekenland, Italië, Nederland, Portugal en Zweden). Daarnaast voorziet de index een overzicht van goede praktijken in de sport rond de thema’s gender, seksuele oriëntatie, G-sport, armoede en racisme en ethnisch-culturele diversiteit. Je vindt er zowel voorbeelden van projecten die inzetten op meer participatie, als tools die helpen om je beleid meer inclusief te maken en inspiratie voor sensibiliseringscampagnes. Je kan het document hier downloaden.

Aan de slag? Ontdek de gids

Het tweede document is een gids die je sportorganisatie kan helpen om een actieplan uit te werken en aan de slag te gaan rond de thema’s diversiteit en inclusie. Je vindt er tips, inspiratie en templates die je hierbij kunnen helpen. Belangrijk: probeer niet alles in één keer op te lossen, maar doe het stap voor stap. Je vindt de gids hier. Voorlopig zijn beide documenten enkel in het Engels beschikbaar.

Meer informatie over het project lees je hier.