Eerste fase Sport Good Governance Game succesvol afgerond!

Sinds het begin van dit jaar neemt ICES als partner deel aan het Europees project ‘Sport Good Governance Game’. Op dinsdag 24 en donderdag 26 augustus vonden 2 try-outs van het Good Governance Game plaats waarmee we de eerste fase van het project succesvol hebben kunnen afronden.

Het Sports Good Governance Game project heeft algemeen als doel goed bestuur en ethische leiderschapsprincipes te promoten. En dit door sportmanagers bedreigingen voor de integriteit van de sport te leren herkennen en aan te pakken door de principes van goed bestuur toe te passen. De eerste fase van het project bestond uit de ontwikkeling en het testen van het Good Governance Game door sportclubbestuurders.

Eind augustus vonden twee dergelijke testmomenten plaats waarbij we in totaal 11 sportclubbestuurders het Game lieten testen. Met hun feedback en inzichten zal het Game worden geoptimaliseerd. We willen de deelnemende sportclubs en hun bestuurders dan ook heel erg bedanken voor hun medewerking. Daarnaast willen we ook onze directe projectpartner in België, de Universiteit van Gent, bedanken voor de vlotte samenwerking bij de organisatie en het verloop van de try-out momenten.

De aanwezige sportclubs waren: KAA Gent Ladies, Rhinos Rugby Oudenaarde, Judoclub Gent-Drongen, Koninklijke Atletiek- & Runningclub Beernem, Ghent Wolves Dodgeball, Taisho Karateclub Lede, Danshuis De Ingang, KVE Drongen, Royal Ghent Swimming Club, STAX Atletiek en Gympic Nevele.

Dit najaar gaat het Sport Good Governance Game de 2de fase in. Hierbij zullen workshops worden ontwikkeld.

Meer weten? Surf naar https://www.sg3.eu/