Wist je dat? Wij engageren ons voor kwaliteitsvolle jeugdinformatie. Samen met de andere WAT WAT-partners werken we zo aan informatie waarmee kinderen en jongeren keuzes kunnen maken en hun identiteit op een positieve manier ontwikkelen. Meer info.
Grensoverschrijdend gedrag
Grenswijs
Je vindt de volgende sportspecifieke cases op www.grenswijs.be: Supporters schelden spelers uit voor kutmarokkanen. (PGG, racisme) Trainer behandelt Samia anders dan de jongens. (PGG, discriminatie) Sporter vindt aanrakingen niet leuk. (SGG) Foto’s tijdens het douchen na sportactiviteit. (SGG) Kwetsende opmerkingen en roddels over lichaamsgeur sporter. (PGG) Zeer kritische trainer voor jonge sporter. (PGG) Sporters vechten. (FGG)…
Time out tegen pesten
Bij een pestgeval zijn pester, gepeste, meelopers, verdedigers en neutrale omstanders betrokken. Er bestaat geen eenduidige oorzaak waarom kinderen pestgedrag vertonen. Kinderen die herhaaldelijk worden gepest, zijn gemiddeld fysiek zwakker, kunnen zich niet goed verdedigen, hebben weinig vrienden en voelen zich daardoor erg eenzaam. De gevolgen van pestgedrag zijn vaak traumatisch voor de gepeste kinderen….
Het integriteitsbeleid van sportfederaties in de praktijk
ICES biedt sportfederaties ondersteuning en hulpinstrumenten aan om werk te maken van dit integriteitsbeleid. Hieronder vind je alles per beleidsmaatregel. Vanaf 1 januari 2023 gaat het nieuwe decreet op de georganiseerde sportsector in voege. Dan zullen ook een aantal zaken wijzigen in het kader van de verplichtingen inzake het integriteitsbeleid voor sportfederaties. In lijn met de nieuwe…
Toolkit grensoverschrijdend gedrag voor sportclubs
Sport met grenzen op jongerenmaat
Met deze tool stimuleren en ondersteunen we jonge sporters (12-18 jaar) om: na te denken over wat ze oké vinden en wat niet na te denken over hoe te reageren op situaties die ze al dan niet oké vinden te praten over individuele verschillen rond hoe ze situaties beleven te weten waar ze terecht kunnen…
Sport met grenzen: vlaggensysteem
seksueel grensoverschrijdend gedrag correct inschatten. Zo kan je een situatie beoordelen met een groene, gele, rode of zwarte vlag. De kleur geeft aan hoe je gepast kan reageren. Het Vlaggensysteem wil je een houvast bieden om op een begripvolle, maar tegelijk rationele en consequente manier te reageren aan de hand van een duidelijke methode. Het…