Sportouders

Duopresentatie voor sporters en ouders: stress op het startblok

Sporters moeten leren omgaan met de druk van competitie zodat ze boven zichzelf uitstijgen wanneer ze moeten presteren tijdens een wedstrijd. Ouders kunnen een zeer grote rol spelen in hoe hun kinderen met die druk omgaan. Ten goede of ten kwade. Ondanks goede bedoelingen voeren ze soms onbewust de druk op. Maar in veel gevallen helpen ouders hun kind heel goed om met die druk om te gaan.

In deze sessie op maat van sportclubs leert een sportpsycholoog de jongeren technieken aan om met competitiedruk om te gaan, terwijl we in een parallelle sessie met de ouders spreken over hoe zij hun kind het beste kunnen helpen. De jongeren laten we kennismaken met een brede waaier aan technieken. Sommige fysiek, andere meer rationeel, zodat elke sporter kan ontdekken wat voor hem of haar het beste werkt.

We overlopen ademhalingstechnieken, visualisatie, positief denken, relaxatieoefeningen, zelfspraak, doelen stellen… De ouders geven we inzicht in welke invloed ze hebben op hun kind, en op welke manieren ze hun kind het beste kunnen ondersteunen.

De inspiratie hiervoor komt uit het Europese project Sportparent.eu. Naast ‘psychologische sterkte en welzijn’ biedt dit project ook antwoorden op vragen rond groei en ontwikkeling, fysieke training, voeding, talentontwikkeling, sportintegriteit en morele ontwikkeling, welzijn…

Doelgroep(en) voor deze opleiding:

Sporters

Sportouders

Ben je een individu?

En had je ook graag deelgenomen aan onze opleidingen? Bekijk dan onze geplande opleidingen via onze kalender.