Gratis campagnemateriaal

Hieronder kan je alles downloaden

Wil je op de website van je sportorganisatie, in de nieuwsbrief of op sociale media iets delen over ethische thema’s in de sport? We voorzien allerlei materiaal om je hierbij te ondersteunen. Download het hieronder en werk mee aan een veilig en ethisch sportklimaat!

Knop 1712

Het is belangrijk dat in de sportclub een open cultuur bestaat zodat iedereen het gevoel heeft incidenten te kunnen melden. Om de drempel om te praten over grensoverschrijdend gedrag te verlagen, raden we sportclubs aan om een knop met link naar de hulplijn 1712 te plaatsen op hun website. 1712 is een gratis professionele hulplijn voor jongeren en volwassenen die een vraag hebben over geweld, misbruik en kindermishandeling. Let wel: hulplijn 1712 is geen meldpunt en kan dus niet dienen als vervanging van een club-API.

Hieronder kan je de “knop” 1712 in verschillende formaten downloaden. Je kiest het formaat dat het best past op de website van jouw sportorganisatie. Kopieer je liever de code? Klik dan op ‘download iframe’ en plak de code op de juiste pagina. Hulp nodig? Je vindt tips en extra uitleg in de handleiding.

Infographics

Op zoek naar laagdrempelige informatie over ethische thema’s in de sport? Je vindt het in onze infographics. We maakten er over heel wat ethische thema’s. Maak je graag gebruik van onze infographics? Dat kan! Download ze hieronder en verspreid ze via je sociale media, website of nieuwsbrief.

Sociale media

Wil je iets delen over ethische thema’s op de sociale media van je sportorganisatie? Download hieronder onze tips over grensoverschrijdend gedrag en deel ze via jouw kanalen.

Poster ‘Iets verdacht gezien? Meld het’

Hang deze posters op om duidelijk te maken waar de gebruikers van de sporthal of zwembad terecht kunnen met meldingen.