01/06: Dag van de Sportouder

Op 1 juni is het de Internationale Dag van de Ouder. Dat klinkt als de ideale dag om de sportouder in de kijker te zetten, is het niet?! Ouders van sportende kinderen zijn cruciaal voor het sportplezier van hun kind. Ze zorgen er niet alleen voor dat hun kind kan sporten (inschrijving regelen, vervoer naar trainingen en matchen, sportuitrusting voorzien, …) maar kunnen hun kind ook motiveren en helpen om plezier te beleven in de sport.

Het gesprek aangaan

De manier waarop ouders hun sportend kind begeleiden en hoe ze zich langs het sportterrein gedragen is dan ook zeer belangrijke voor het sportplezier van hun kind. Wil je hierover in gesprek gaan met de sportouders in jouw  sportclub(s) ? Bekijk dan zeker eens onze nieuwe toolbox ‘Sportouders: speelse gespreksstarter voor trainers en ouders’.

Een goede verstandhouding tussen trainers en ouders zorgt ervoor dat kinderen optimaal kunnen genieten van hun sport. Een goed gesprek kan eventuele misverstanden ophelderen en leiden tot betere afspraken. Daarom zitten er in de toolbox 20 situatiekaarten recht uit de praktijk, herkenbaar en laagdrempelig.

 

Maar hoe moet ik nu met die toolbox aan de slag? Het is kinderspel! Met onze online train de trainer kan je in minder dan 15 minuten leren hoe je met de toolbox aan de slag kan gaan in de sportclub met de ouders en trainers.

Heb je toch liever wat ondersteuning? Vraag dit na bij je federatie of sportdienst of vraag de Toolbox-vorming aan.

Beleid opmaken

Wil je graag ondersteuning bij het opmaken van een beleid rond sportouders? Lees dan zeker eens ons advies. Je vindt er tips en een voorbeeld gedragscode. Ook onze zelfscan kan je helpen om je beleid op punt te zetten.

Promotiemateriaal

Ben je op zoek naar promotiemateriaal? Dan kan je onze posters ophangen die enkele goede afspraken tussen club en ouder in de kijker zetten. Wil je op 1 juni graag de sportouders in jouw organisatie in de bloemetjes zetten? We maakten een communicatiepakket dat je vrij kan gebruiken.

Meer informatie over het onderwerp lees je op onze themapagina.